VERGOEDINGEN

Vergoeding therapie
Over het algemeen wordt Quarterlife therapie niet vergoed vanuit het basispakket vanuit je zorgverzekering. Echter, zijn er wel een aantal andere mogelijkheden waarbij het traject geheel of gedeeltelijk kan worden vergoed.

Om zeker van je zaak te zijn en je niet achteraf voor onverwachte kosten komt te staan, raad ik je aan om ten allen tijde navraag te doen bij de betreffende contactpersoon (zie verdere uitleg onderstaand).

Hierbij heb ik de mogelijkheden voor je opgesomd.

Vergoeding therapie

Vergoeding therapie – vanuit werkgever

Het komt geregeld voor dat een werkgever een opleidingsbudget voor werknemers beschikbaar stelt t.a.v. persoonlijke ontwikkeling. Doorgaans zijn de kosten voor een cursus of training hoger dan de kosten voor een coachtraject en wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren.

Over deze mogelijkheden kun je het beste contact opnemen met je leidinggevende of HR medewerker van het bedrijf waar jij in dienst bent.

Tevens wordt een coachtraject vaak vergoed door de werkgever in geval van burn-out preventie. Neem hiervoor contact op met jouw bedrijfsarts.

Vergoeding therapie – vanuit UWV

Ook komt het regelmatig voor dat het UWV, wanneer je een uitkering ontvangt, een budget beschikbaar stelt waarmee een coachtraject geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Dit is dan ten behoeve van je herstel en re-integratie.

Kijk voor meer informatie op de site van het UWV of neem contact op met je contactpersoon.

– vanuit belasting voor ondernemers

Voor zelfstandige ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Neem, voor meer informatie, contact op met de belastingdienst of met je accountant.

Tot voor kort konden particulieren deze kosten inclusief B.T.W. aftrekken als scholingskosten. Echter, is dit vanaf januari 2022 niet meer mogelijk.

Vergoeding therapie – vanuit zorgverzekering

De kosten voor dit traject worden niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

Volledig zelf betalen

Tenslotte kun je de kosten voor het traject ook volledig zelf betalen. Het lijkt misschien een grote investering, en natuurlijk is het ook veel geld, maar vraag jezelf tegelijkertijd af wat de voordelen zijn en wat het je oplevert als je WEL in jezelf investeert, en wat de gevolgen zijn als je dit NIET doet (en in de situatie blijft waar je nu in zit).

Ik weet in ieder geval dat je de moeite waard bent om ervoor te gaan en dit jezelf te gunnen!

Burnout als twintiger voorkomen