Taboes rondom hulp zoeken.

Taboes rondom hulp zoeken

Taboes rondom hulp zoeken.

Een taboe is een onderwerp waar niet of bijna niet over wordt gesproken. Het gaat vaak over impactvolle situaties en zaken waar mensen een sterke mening over hebben. Abortus en huiselijk geweld zijn vandaag de dag nog altijd onderwerpen waar veel mensen niet vrijuit over durven spreken.

Een ander (nog bestaand) taboe is het zoeken van hulp en ervoor uit durven komen als het je te veel wordt. Veel mensen vinden het moeilijk om contact te zoeken met bijvoorbeeld een psycholoog of coach. En als ze het wel hebben gedurfd dan zie je vaak dat ze het voor de buitenwereld het liefst geheim houden.
Dit heeft onder andere te maken met dat ze zich beseffen hun pijn onder ogen te moeten komen.
Tevens vindt men het vaak lastig om ervoor uit te komen omdat ze bang zijn voor wat anderen ervan zullen vinden.

Mensen delen toch liever successen dan tegenslagen. Kijk maar op internet. De vakantiefoto’s, feestjes en diploma uitreikingen vliegen je om de oren!

Natuurlijk hoef je niet alles te delen, maar je hoeft je niet te schamen als je het wel doet.
Het is juist ontzettend krachtig als je durft te laten zien wanneer het niet goed met je gaat. 

Toen ik overspannen thuis zat heb ik dit met iedereen om me heen gedeeld. Ja, dit was spannend, maar ik wilde er ook niet over liegen.
Ook merkte ik daardoor algauw dat degene waar ik mee sprak ook veel meer met mij deelde.
Als reactie op mijn verhaal kreeg ik vaak terug: ‘Ik weet ook nog altijd niet wat ik wil’ en ‘Ik merk dat ik mezelf ook een beetje kwijt begin te raken.’

Durf om hulp te vragen! 

Wat ik vooral duidelijk wil maken is dat je het niet alleen hoeft te doen! Durf om hulp te vragen als je er zelf niet uitkomt en durf je ervoor open te stellen.
En nee, dit is geen verkooppraatje om klanten te werven. Want als je geen klik voelt met mij, ga dan vooral naar iemand waarbij je die klik wel voelt. En het hoeft niet persé een professional te zijn hè! Wellicht kan een vriendin, je vader, moeder, broer of zus je ook helpen.
Het gaat erom dat je niet denkt het allemaal alleen te moeten doen, of dat anderen niet op jou zouden zitten te wachten. Dit zijn aannames, waarmee jij jezelf alleen maar gek maakt!

Dus wacht niet langer en ga ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan