Onzeker zijn.

Onzeker zijn

Iedereen is weleens onzeker.
Onzekerheid over het uiterlijk, over de keuzes die je maakt, over je kennis en kunde en over jezelf in relaties met anderen.

Het gevoel van onzekerheid is niet fijn. Je twijfelt aan jezelf, je weet niet of je wel goed genoeg bent, je vraagt je af wat anderen van je denken en gedachten als “Waarom kan ik dit niet?” en “Had ik maar…” spoken door je hoofd.

Af en toe onzeker zijn is niet erg. Zelfs de meest zelfverzekerde persoon ter wereld is ook weleens onzeker.
Maar zodra het je leven gaat beheersen en je jezelf gaat afvragen of je wel de moeite waard bent, wordt het ongezond.
Ook al voelt het soms niet zo, je bent echt niet minder waard dan een ander!

Focus je vooral op wat goed gaat! Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn positieve eigenschappen? Waar ben ik trots op? Wat waardeer ik aan mezelf? Wat waarderen anderen aan mij?

Door meer focus te leggen op je kracht en waar je goed in bent vergroot je jouw zelfvertrouwen. Je vestigt de aandacht op het positieve en maakt daarmee de negatieve gevoelens en gedachtes kleiner.

In bijna ieder zelfhulpboek staat dan ook: ‘Dat wat je aandacht geeft, dat groeit!’
En dat is ook écht zo! Hoe meer aandacht je besteed aan de positieve kanten van jezelf en van het leven, hoe groter deze worden en hoe meer je erin gaat geloven.

Negatieve gevoelens en gedachtes zullen er altijd blijven. Het is ook niet de bedoeling om deze helemaal weg te stoppen. Ze horen erbij en ook daar kun je weer van leren. Maar door jouw positievere blik en focus hebben ze veel minder invloed op jou en jouw negatieve gedachtes dan voorheen.

Dus stel jezelf een de vraag… wat waardeer jij aan jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan