Leven in het hier en nu?

Leven in het hier en nu

Tegenwoordig zijn we veel bezig met het ‘leven in het hier en nu’. Of in ieder geval, dat proberen we.
Zodra we het druk hebben, veel piekeren en niet lekker in ons vel zitten nemen velen zich voor om wat meer in het hier en nu te leven. Meer te genieten van wat zich NU afspeelt in plaats van druk maken over wat er nog gaat komen.

Ja en nee!

Zelf ben ik hier (voor een groot gedeelte) ook een voorstander van.
Ik merk vaak, vooral als ik op vakantie ben, hoe lekker het kan zijn om in het hier en nu te leven. Je laat alle zorgen even achterwege en bent alleen bezig met wat je op dit moment aan het doen bent. Genieten van de mensen, natuur en dingen om je heen, waarbij je de rest even helemaal los kunt laten. Heeeeerluk!! 

Maar ik vind ook dat je door kunt slaan in het ‘leven in het hier en nu.’ Als ik alleen maar bezig zou zijn met wat zich nu in mijn leven voordoet en me verder niet bezig zou houden met de toekomst, zou ik doodongelukkig worden.
Het is toch heerlijk om te dromen over wat je nog graag zou willen bereiken in je leven en over wat je echt nog zou willen doen?!

Nadenken over deze zaken geven je een doel, houvast, motivatie en focus. Je hebt iets om naartoe te werken. Hoe concreter je deze dromen en plannen voor jezelf hebt en hoe duidelijker jouw stappen hierin zijn, hoe groter de kans dat deze ook daadwerkelijk zullen slagen! 

Dus ja, genieten van de dingen in het hier en nu is ontzettend fijn en belangrijk. Maar vergeet ook zeker niet te dromen over de toekomst!

Wat zou jij echt nog willen doen in jouw leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan